Eres la persona número

clocks for websitecontadores web

Conferència TIC a Benicàssim (Fernando G.P.)

Tots sabem que avuí en dia el món està digitalitzat, i a quasi ningú li falta un ordinador a casa.
Els xiquets per tant, creixen envoltats de les noves tecnologies, i els pareixen normals.
Seria extrany per a ells no tindre eixos ordinadors, o mòbils per comunicar-se...
És per això que els pareix molt avorrit estar a l'escola i no veure ordinadors, o veure'ls però no poder-los utilitzar, ja que a casa per fer deures sí que el poden utilitzar.

Això ha donat lloc a que les escoles pensaren en la utilitat d'eixa nova tecnologia en el procés d'ensenyança-aprenentatge. Així doncs, primer van començar a impartir l'assignatura d'informàtica, i en l'actualitat s'estan començant a usar les TIC dins de l'aula per a usar-les com a ajuda en les assignatures habituals.

Precisament d'això ens va parlar Fernando García Páez en la xarrada a la Casa de la Cultura de Benicàssim.
Ens va explicar la situació en la que es troba l'escola San Walabonso (Niebla) en el tema de les TIC.
Allà hi ha ordinadors en totes les aules, i els xiquets fan tot tipus de treballs en ells, entre altres coses, fer que aparegués el seu poble (Niebla) en Wikipedia, ja que abans no es trobava. Per a això van participar els alumnes de 6é, reunint informació que havien trobat per escriure-ho a la Wikipedia.
I si hi ha cap tipus de problema en la lectura perquè als xiquets no els agrada llegir?
Cap problema, van pensar. Si els gravem per penjar la seua veu en Internet segur que volen llegir. I en efecte, ens va contar que tots es pegaven per llegir i enregistrar la seua veu.
Però no només això. També ens va dir que les mestres d'anglés van fer una pàgina el dia de Halloween per als xiquets, i que les persones que van disfrutar més amb eixa idea van ser elles creant la pàgina. És a dir, que amb les TIC disfrutaven tots.
En aquesta escola pareix que li traguen bon partit als recursos de què disposen. Donen menjar als necessitats de Benin, fan balls musulmans ("El baile del vientre"), etc.

Aquesta conferència em va obrir els ulls, i em va fer veure realment la importància de les TIC en l'educació.
Esperem que això es vaja introduint a la resta d'escoles espanyoles, si més no, intentar introduir-les a les escoles de tot el món per tal d'actualitzar l'escola, que s'està quedant anticuada.

Actualitat des del Principat d'Andorra

Pàgina d'actualitat andorrana ací.

S'ha enderrocat el pont d'Andorra que estan construint que connectarà la carretera amb els dos túnels que connecten amb les "Dues Valires". Resultat: S'han mort 5 treballadors portuguesos (allà hi ha moltíssims portuguesos que treballen sobretot al sector de la construcció).

El que més rar se'm fa és que aquest pont l'havia vist el dia 11 de Novembre, ja que vaig passar just per davant d'ell. En aquesta foto de baix no es veu més que un trosset menut del pont. Era espectacular!!!
La veritat és que no m'extranya que ocórreguen aquestes coses, ja que cada any que vaig a Andorra hi ha noves construccions super perilloses (els agrada fer-ho difícil), com construir les cases baix de muntanyes que tenen pedres a punt de caure, construir hotels a la punta d'una pedra gran que pareix que vaja a caure...

El meu animal en blog

Bé, veig que el meu mono moyo ha fet furor i hi ha algú que també ha ficat animals. JAJAJA. (copions ¬¬)
Des que vaig ficar el mono han augmentat els lectors!!! Bé, supose que comencem bé =D
Voleu donar-li de menjar? Feu click sobre "more", agafeu el plàtan i doneu-li'l fent click on volgueu del quadre, ell anirà a pel plàtan.
Voleu que moyo vaja per les rames? apunteu a una rama i quan apareguen les fletxes roges feu click.
Si voleu jugar amb moyo feu click sobre ell. Espere que us agrade =D

Passe diapossitives



Bé, després de ficar l'àlbum de Flickr com a widget, he decidit ficar-ho com a entrada perquè estic fart de que eixes fotos estiguen ocupant un lloc tan valuós en el meu blog.
En un principi pensava que copiar l'HTML del passe de diapositives era jugar brut, amb trampes, però me n'he adonat que no, que copiant l'HTML és com si les enviares des de Flickr, perquè en l'HTML està la "petjada" de Flickr, quan en un principi pensava que no. La paraula "enviar" em va embolicar molt, ja que pensava que realment s'havia d'enviar, per això pensava en algún botó en Flickr que "enviara" el meu àlbum al blog.

Dubtes noves tecnologies

Subscriviu-vos a la llista "dubtes-p24-2009" de Twitter per resoldre futurs problemes entre tots els companys.

Google Reader

Per començar amb Google Reader ens hem d’enregistrar ací, un compte de Google (Gmail).
Una vegada ens hem registrat en Gmail, podem entrar en el Google Reader
Bé, una vegada hem entrat, podem subscriure’ns blogs dels nostres companys i d’altres persones (si coneixem l’adreça del seu blog), en la pestanya que hi ha a la part superior esquerra que diu “Añadir una suscripción”. Ací escrius la URL del feed que t’interessa (en aquest cas els blogs que vols incloure). Fas click en “añadir” i veuràs com t’apareix de seguida el blog que has afegit (Pots administrar-los on diu “Administrar suscripciones”, que es troba baix de tots els feeds que has afegit, per tal d’ordenar-te’ls).
Si t’interessen els blogs sobre un tema determinat i no en saps l’adreça, només cal que fiques les paraules clau en “Buscar por palabra clave”, dins de la pestanya “buscar”.
Una vegada has afegit els blogs que t’interessen, podràs veure les seues actualitzacions i allò que havia escrit abans el propietari del blog (les publicacions anteriors que havia fet), bé a través del Google Reader, bé accedint directament al blog.
Com llegir les actualitzacions i les entrades anteriors des de Google Reader? Bé, ho farem fent click sobre el blog que has afegit anteriorment. Al quadre que hi ha al centre, veuràs el que hi ha escrit al seu blog (també veuràs imatges, vídeos, etc.), sense necessitat d’accedir a ell.
Com llegir les actualitzacions i les entrades anteriors del blog anant directament a la plana web? Bé, ho farem fent click sobre el blog que has afegit anteriorment, i al quadre que he mencionat abans (on pots llegir el que fica al blog des de Google Reader), farem altre click sobre el cercle que conté dues fletxes, que es troba al costat dret del títol de les entrades publicades pel propietari del blog. Veuràs com se t’obri una altra pestanya que et dirigeix al blog.

Google Reader a més, ens ofereix altres possibilitats, com ara incloure Delicious, FriendFeed, Twitter, i en general, tots els feeds que vulgues, introduint la URL en la pestanya “Añadir una suscripción”.
A més, pots destacar les publicacions que has fet amb una opció que et dona Google Reader; valorar la publicació amb l’opció “me gusta”; compartir aquesta publicació amb altra o altres persones amb l’opció “compartir”; també pots compartir-la acompanyada d’una nota amb l’opció “compartir con una nota” (per a que amb qui la compartisques puga llegir la nota que has escrit. Per exemple, pots ficar per a què la vols compartir amb eixa persona); conèixer els elements que has compartit; pots enviar la publicació per correu electrònic; conservar-la com a no llegida; editar etiquetes; escriure les notes que vulgues amb l’opció “notas” (com per exemple, instruccions sobre el Google Reader, per a que quan vulgues usar-lo i no te’n recordes, pugues accedir a les teues notes per llegir-les); fer grups de feeds (en “examinar cosas”); veure els patrons de lectura, de subscripció, etc.; pots observar tots els elements que tens (dels feeds), els elements destacats, la suma dels elements dels feeds que es troben en la mateixa carpeta administradora de feeds (al costat de cada carpeta administradora et mostra la quantitat d’elements de tots els feeds), així com la quantitat d’elements de cada feed, etc.