Eres la persona número

clocks for websitecontadores web

Conferència TIC a Benicàssim (Fernando G.P.)

Tots sabem que avuí en dia el món està digitalitzat, i a quasi ningú li falta un ordinador a casa.
Els xiquets per tant, creixen envoltats de les noves tecnologies, i els pareixen normals.
Seria extrany per a ells no tindre eixos ordinadors, o mòbils per comunicar-se...
És per això que els pareix molt avorrit estar a l'escola i no veure ordinadors, o veure'ls però no poder-los utilitzar, ja que a casa per fer deures sí que el poden utilitzar.

Això ha donat lloc a que les escoles pensaren en la utilitat d'eixa nova tecnologia en el procés d'ensenyança-aprenentatge. Així doncs, primer van començar a impartir l'assignatura d'informàtica, i en l'actualitat s'estan començant a usar les TIC dins de l'aula per a usar-les com a ajuda en les assignatures habituals.

Precisament d'això ens va parlar Fernando García Páez en la xarrada a la Casa de la Cultura de Benicàssim.
Ens va explicar la situació en la que es troba l'escola San Walabonso (Niebla) en el tema de les TIC.
Allà hi ha ordinadors en totes les aules, i els xiquets fan tot tipus de treballs en ells, entre altres coses, fer que aparegués el seu poble (Niebla) en Wikipedia, ja que abans no es trobava. Per a això van participar els alumnes de 6é, reunint informació que havien trobat per escriure-ho a la Wikipedia.
I si hi ha cap tipus de problema en la lectura perquè als xiquets no els agrada llegir?
Cap problema, van pensar. Si els gravem per penjar la seua veu en Internet segur que volen llegir. I en efecte, ens va contar que tots es pegaven per llegir i enregistrar la seua veu.
Però no només això. També ens va dir que les mestres d'anglés van fer una pàgina el dia de Halloween per als xiquets, i que les persones que van disfrutar més amb eixa idea van ser elles creant la pàgina. És a dir, que amb les TIC disfrutaven tots.
En aquesta escola pareix que li traguen bon partit als recursos de què disposen. Donen menjar als necessitats de Benin, fan balls musulmans ("El baile del vientre"), etc.

Aquesta conferència em va obrir els ulls, i em va fer veure realment la importància de les TIC en l'educació.
Esperem que això es vaja introduint a la resta d'escoles espanyoles, si més no, intentar introduir-les a les escoles de tot el món per tal d'actualitzar l'escola, que s'està quedant anticuada.

0 comentarios: