Eres la persona número

clocks for websitecontadores web

Google Reader

Per començar amb Google Reader ens hem d’enregistrar ací, un compte de Google (Gmail).
Una vegada ens hem registrat en Gmail, podem entrar en el Google Reader
Bé, una vegada hem entrat, podem subscriure’ns blogs dels nostres companys i d’altres persones (si coneixem l’adreça del seu blog), en la pestanya que hi ha a la part superior esquerra que diu “Añadir una suscripción”. Ací escrius la URL del feed que t’interessa (en aquest cas els blogs que vols incloure). Fas click en “añadir” i veuràs com t’apareix de seguida el blog que has afegit (Pots administrar-los on diu “Administrar suscripciones”, que es troba baix de tots els feeds que has afegit, per tal d’ordenar-te’ls).
Si t’interessen els blogs sobre un tema determinat i no en saps l’adreça, només cal que fiques les paraules clau en “Buscar por palabra clave”, dins de la pestanya “buscar”.
Una vegada has afegit els blogs que t’interessen, podràs veure les seues actualitzacions i allò que havia escrit abans el propietari del blog (les publicacions anteriors que havia fet), bé a través del Google Reader, bé accedint directament al blog.
Com llegir les actualitzacions i les entrades anteriors des de Google Reader? Bé, ho farem fent click sobre el blog que has afegit anteriorment. Al quadre que hi ha al centre, veuràs el que hi ha escrit al seu blog (també veuràs imatges, vídeos, etc.), sense necessitat d’accedir a ell.
Com llegir les actualitzacions i les entrades anteriors del blog anant directament a la plana web? Bé, ho farem fent click sobre el blog que has afegit anteriorment, i al quadre que he mencionat abans (on pots llegir el que fica al blog des de Google Reader), farem altre click sobre el cercle que conté dues fletxes, que es troba al costat dret del títol de les entrades publicades pel propietari del blog. Veuràs com se t’obri una altra pestanya que et dirigeix al blog.

Google Reader a més, ens ofereix altres possibilitats, com ara incloure Delicious, FriendFeed, Twitter, i en general, tots els feeds que vulgues, introduint la URL en la pestanya “Añadir una suscripción”.
A més, pots destacar les publicacions que has fet amb una opció que et dona Google Reader; valorar la publicació amb l’opció “me gusta”; compartir aquesta publicació amb altra o altres persones amb l’opció “compartir”; també pots compartir-la acompanyada d’una nota amb l’opció “compartir con una nota” (per a que amb qui la compartisques puga llegir la nota que has escrit. Per exemple, pots ficar per a què la vols compartir amb eixa persona); conèixer els elements que has compartit; pots enviar la publicació per correu electrònic; conservar-la com a no llegida; editar etiquetes; escriure les notes que vulgues amb l’opció “notas” (com per exemple, instruccions sobre el Google Reader, per a que quan vulgues usar-lo i no te’n recordes, pugues accedir a les teues notes per llegir-les); fer grups de feeds (en “examinar cosas”); veure els patrons de lectura, de subscripció, etc.; pots observar tots els elements que tens (dels feeds), els elements destacats, la suma dels elements dels feeds que es troben en la mateixa carpeta administradora de feeds (al costat de cada carpeta administradora et mostra la quantitat d’elements de tots els feeds), així com la quantitat d’elements de cada feed, etc.

0 comentarios: